Inovativnost

Inovativnost je temelj nadaljnje rasti. Kot vodilni svetovni ponudnik rešitev za odpiranje vrat si ASSA ABLOY prizadeva biti tudi najbolj inovativna.

Inovativnost je del ozadja in zgodovine družbe ASSA ABLOY. Od leta 2005 smo naložbe v raziskave in razvoj povečali za 130 odstotkov, število inženirjev za razvoj izdelkov pa smo povečali na 1400.

Prodaja izdelkov, ki smo jih na trg poslali v zadnjih treh letih, predstavlja skoraj 30 odstotkov celotne prodaje, pri čemer se je prodaja elektromehanskih izdelkov, vključno z avtomatizacijo vhodov, od leta 2000 povečala z 20 na 49 odstotkov prodaje skupine.

ASSA ABLOY se je tako že drugič zapored uvrstila na seznam stotih najbolj inovativnih družb na svetu, ki ga izdaja revija Forbes; leta 2013 je osvojila 78., leta 2014 pa 93. mesto.

Z dvema desetletjema izkušenj je ASSA ABLOY še naprej vodilna družba pri razvoju v varnostni industriji, saj uvaja trajnostne, varne in zanesljive rešitve.

Trajnostni izdelki in postopki so že sami po sebi učinkovitejši pri porabi sredstev. Z vključitvijo trajnostnosti kot sestavnega dela v razvoju izdelkov lahko družba ASSA ABLOY zmanjšuje stroške in ustvarja vrednost tako za skupino kot za kupce.

Družba si močno prizadeva, da bi bili njeni na novo zasnovani izdelki energetsko učinkoviti v najvišji mogoči meri. Naš cilj je razvijati nove koncepte izdelkov, ki rešujejo težave kupcev in ustvarjajo vrednost zanje na podlagi trajnostnih rešitev in postopkov.

Vsi pomembni deležniki lahko prek pobud, kakršna je npr. Future Lab (inkubator za inovacije družbe ASSA ABLOY), sodelujejo in komunicirajo s strokovnjaki o varnostnih trendih in vplivajo na razvoj izdelkov.