Varnostne rešitve za vozlišča javnega prevoza

Vozlišča javnega prevoza, npr. železniške postaje, postaje podzemne železnice in letališča, so zaradi velikega števila potnikov oz. obiskovalcev zelo tvegana in težavna za upravljanje.

Učinkovita kontrola delovanja in pristopa zahteva inteligentne, nevsiljive ter učinkovite varnostne rešitve in rešitve za upravljanje objektov.

Kontrola pristopa in sistemi generalnega ključa z zelo varnimi cilindričnimi vložki in mehanskimi ali elektromehanskimi ključavnicami zagotavljajo visoko raven varnosti in selektiven pristop, s čimer varujejo nedovoljena območja in servisne prostore. Evakuacijske poti, vgrajene po celotnem objektu, omogočajo varen izhod v nujnih primerih za večje število ljudi.

Glavna področja, kjer lahko ASSA ABLOY zagotovi integrirane rešitve:

Glavni vhodi: učinkoviti samodejni pristopni sistemi za zelo velik pretok pešcev zagotavljajo varen vhod in izhod s pomočjo samodejnih in vrtljivih sistemov vrat.

Varovana območja: robustne varnostne rešitve za nadzor dostopa na omejena območja z zanesljivimi in pametnimi sistemi vrat, zaklepanjem in kontrolo pristopa.

Javni objekti: sistemi generalnega ključa, upravljanje in elektromehanska kontrola pristopa različnim službam zagotavljajo prilagojen in prilagodljiv dostop do transportnih vozlišč in varno skladiščenje opreme.

Industrijska in nakladalna območja: za potrebe varnosti in funkcionalnosti v industrijskih in nakladalnih območjih v vozliščih javnega prevoza se uporabljajo specializirana hitra, vertikalna, zložljiva in sekcijska dvižna vrata in nakladalni sistemi.

Izhodi v sili: rešitve za hiter izstop združujejo preprostost varnih izhodov, namenska požarna vrata in sisteme za zasilni izhod, ki varujejo ljudi in premoženje v nujnih primerih in hkrati ves čas preprečujejo vdor z zunanje strani.