O skupini ASSA ABLOY

Družba ASSA ABLOY je bila ustanovljena leta 1994 z združitvijo švedskega podjetja ASSA in finskega podjetja Abloy. Od takrat je družba zrasla iz regionalnega podjetja v mednarodno skupino s približno 47.000 zaposlenimi in letno prodajo v višini več kot 7,3 milijard EUR.

ASSA ABLOY posluje tako na zrelih kot tudi na novih trgih po vsem svetu in je vodilna družba v večini Evrope, Severne Amerike in v azijsko-pacifiški regiji.

Skupina v hitro rastočem varnostnem segmentu nima konkurence na področju kontrole pristopa, tehnologije identifikacije, avtomatizacije vhodov in hotelske varnosti.

Skupina ASSA ABLOY je razdeljena na tri regionalne in dve globalni enoti:

Global Technologies ima vodilni položaj na svetu med dobavitelji elektronskih varnostnih rešitev. Vodilne znamke enote Global Technologies med drugim vključujejo HID in VingCard Elsafe.
Enota Americas proizvaja in prodaja mehanske in elektromehanske ključavnice, cilindrične vložke, varnostna vrata in okvirje za vrata. Vodilne znamke enote Americas med drugim vključujejo Corbin Russwin, Curries, Medeco, Sargent in Yale.
Enota EMEA (Evropa, Bližnji vzhod in Afrika) proizvaja in prodaja mehanske, elektromehanske in elektronske ključavnice, cilindrične vložke, varnostna vrata in dodatke. Ponudba je prilagojena glede na standarde in varnostne zahteve krajevnih trgov, kar omogoča krajevno znanje posameznih znamk skupine. Enota ima med drugim nekatere najbolj priznane znamke v tej panogi, npr. TESA, ABLOY in Yale.
Enota Asia Pacific proizvaja in prodaja mehanske, elektromehanske in digitalne ključavnice, visoko varna vrata in okovje. Nekatere od vodilnih znamk te enote vključujejo Guli, Pan Pan, King, Lockwood in Yale.
Enota Entrance Systems je vodilna na svetu v vratni avtomatiki, komponentah in zagotavljanju servisnih storitev. Vodilne znamke enote Entrance Systems so Besam, Crawford, Megadoor in Albany.

Za več informacij o skupini ASSA ABLOY obiščite www.assaabloy.com.